Yangın Eğitimi
Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı “Yangın Eğitimi” sertifikasının yanında “45 Saat Süreli Eğitimcinin Eğitimi” belgenizi alarak işletmelerde yangın eğitimi verebilirsiniz.
Bu eğitime her dönem kayıt alınmaktadır. Katılımcı sınırlaması mevcut değildir.
Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı “Yangın Eğitimi” sertifikasının yanında “45 Saat Süreli Eğitimcinin Eğitimi” belgenizi alarak işletmelerde yangın eğitimi verebilirsiniz.
MADDE 11 – (1) İşveren; işyerlerinde tehlike sınıflarını tespit eden Tebliğde belirlenmiş olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 30 çalışana, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 çalışana ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 çalışana kadar;
Yangın Eğitimi Meslek Elemanı Tanımı
Yüksekte Çalışanların Eğitimi Belgesi’nin Meslek Elemanı Tanımı; Yüksekte, güvenli bir şekilde çalışabilmesini sağlayacak bilgi ve becerileri edinerek, acil durumlarda uygulayacağı kurtarma yöntemlerini bilen, uygulayan ve bu işlemleri yapabilen bireydir.
Yangın Eğitimi’nin Meslek Elemanı Tanımı; Eğitim itfaiyecilikle ilgili temel kavramları, yanma ve yangın ile ilgili kavramları, yangın söndürmede kullanılan yöntemleri öğretme ve firma çalışanlarını eğitme konusunda gereken eğitmen özelliklerine sahip olma becerisini kazandırmayı amaçlanmaktadır.
Yangın Eğitimi Sertifikası Katılma Koşulları
Yangın Eğitimini Tamamlayan Bireylerin İstihdam Alanları
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
Yangın Eğitimi Sertifikası Eğitimi programının Eğitim Süresi
Yangın Eğitimi Çalışanların Eğitimi Sertifika programında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir. Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir. Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir. Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir. Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir. Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika-belge almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.